O meni…

Dragi prijatelji,

…ovu stranicu svakog dana posećuje sve više i više onih koji ne znaju ko stoji iza nje…

Kada sam već postala deo vašeg virtualnog sveta, mislim da lepo vaspitanje nalaže da vam se bar ukratko predstavim. Zovem se Svetlana Aranitović. Veliki sam zaljubljenik u prirodu i sve što je vezano za nju i njenu moć. Volim i da pišem. Volim i još po nešto…


… oduvek sam volela da putujem…

Odavno sam razmišljala kako da ove dve ljubavi spojim. U svojoj radnoj biografiji imam stavku novinar. U fioci akreditacije za medije u kojima sam radila i člansku kartu jednog od novinarskih udruženja. Htela sam nešto drugo. Nešto novo. I  jednostavno se nametnuo blog. I eto sad je blog tu.

…krenula sam na ovo čarobno putovanje inspirisana mirisima i podržana neverovatnom unutrašnjom energijom, snagom koja je govorila da ja to mogu…

Lako me je bilo nagovoriti da krenem. Tačno sam znala o čemu bih volela da pišem. O mojim moćnim saveznicima eteričnim uljima, Bahovim cvetnim esencijama. O tome da će ti naši „zaštitnici iz bočica“ ,naši saveznici, nekada prema nama biti snažni i jaki (kada budu trebali da odbrane naše fizičko telo), a nekada nežni, podržavajući, romantični (onda kada nam njihova podrška bude potrebna na emocionalnom i duhovnom nivou).

…putovanja su ono odakle se uvek vratimo promenjeni… bez obzira o kojoj sferi putovanja govorimo…

Ali i o životu usklađenim sa prirodnim ciklusima. Zapravo o holističkom pristup životu i koliko je bitna činjenica da se mi, kao celina, na svim nivoima (duhovnom, emotivnom i fizičkom) osećamo suštinski dobro.

… svaka promena, makar bila kao zrno peska vas žulja… tera da menjate nešto…postaje pokretačka snaga…

Čekala sam pravi trenutak, ili je pravi trenutak čekao da ja stignem do njega. Sada pomalo nevažno, jer smo se konačno sreli. Ja i pravi trenutak. Pokušaću da vam prikažem kako uz malo napora, ali sa puno ljubavi i vere, čak i onda kada ne izgleda tako, naš život može da postane naše čarobno putovanje u skladu sa nama samima, našim željama, ciljevima, stremljenjima.  

…promene, bez obzira da li nam se sviđaju ili ne, da li ih prihvatamo ili ne, one su te koje pokreću svet…

Iskoristiću ovu priliku da vam ponudim jedan malo drugačiji svet. Probaću, na osnovu ličnog iskustva, da vam dočaram kako čarobne bočice, koje predivno mirišu, ali koje su prvenstveno prave riznice duhovnog, mentalnog i fizičkog blagostanja, mogu da promene mnogo toga. Kako je jedan nadasve mirisni svet, ali i još ponešto, pomogli, da se moj život promeni. Na bolje.

…pokrenule su i mene…iz korena…

Ćilibar, taj čarobni kamen, predivnog sjaja, simbol sunčane energije pomoći će nam da prihvatimo promene i da pratimo svoje snove. Kada bude najpotrebnije uneće radost u naš život. Zato ga je dobro imati na ovom putovanju.

…od svih vrsta putovanja, ono na kojem upoznajemo sami sebe, ono iza površine, istovremeno je najlepše i najneizvesnije…predlažem da u tu neizvesnost krenemo zajedno…