Povratak u školu

Kalendarski leto još traje, lepo vreme, sunce, visoka temperatura još uvek nas teraju da budemo opušteni, bezbrižni i da se opiremo predstojećim obavezama. Promene koje donosi septembar osećaju svi članovi porodice. Deca su uplašena, nesigurna, ali i ushićena, jer polaze u vrtić, osnovne ili srednje skole. Oni nešto stariji se pripremaju za početak studija.

Nove obaveze su pred njima, koje zahtevaju rad i disciplinu, a oni bi još da budu bezbrižni. Čini se da su roditelji, opravdano ili neopravdano, takođe pod stresom. Možda i većim nego deca, jer oni sve treba da isprate i u zavisnosti od uzrasta deteta pomognu mu u manjoj ili većoj meri da što bezbolnije prevaziđe ovaj period. Ne retko su i oni zbunjeni i uplašeni zbog novih obaveza i faza kroz koje prolaze deca. Bojeći se hoće li uspeti adekvatno da odgovore na izazove koji se pojavljuju. Kada se ima na umu da roditelji, pored ovih novih, imaju i svoje postojeće obaveze, onda nije ni čudo što je i njima potrebna i fizička, ali i emotivna snaga da deci budu podrška.  

U ovim svakodnevnim problemima veliku pomoć i roditeljima i deci pružaju eterična ulja, bilo da se radi o mešavinama ili o pojedinačnim uljima. U prevazilaženju ovih izazova veliki uspeh postiže se i upotrebom Bahovih kapi.

bilo da se radi o mešavinama ili o pojedinačnim uljima. U prevazilaženju ovih izazova veliki uspeh postiže se i upotrebom Bahovih kapi.

Pre odlaska u školu

U difuzer stavite 6 kapi eteričnog ulja nane, 2 kapi bergamonta i 2 kapi lime. Ova mešavina razbudiće vas i vaše mališane. Ukoliko decu vozite u školu pojedinacna eterična ulja ili mešavine možete raspršiti i u kolima koristeći usb difuzer.

stavite 6 kapi eteričnog ulja nane, 2 kapi bergamonta i 2 kapi lime. Ova mešavina razbudiće vas i vaše mališane. Ukoliko decu vozite u školu pojedinacna eterična ulja ili mešavine možete raspršiti i u kolima koristeći usb difuzer.

Valor je jedna od mojih najdražih mešavina. Napravljeno je da vam da hrabrost i unutrašnju snagu. (smreke, plave buhač, tamjan i ružinog drveta. Nanesite 1-2 kapi na unutrašnju stranu ručnih zglobova, donji deo stopala (moja deca to vole) ili stavite u difuzer da biste se osećali osnaženim i podignutim.

Transformacija je predivna mešavina koja pomaže da se negativna uverenja zamene podržavajućim mislima.  Sastoji se od etericnog ulja limuna, svetog tamjana, sandalovine, nane, plave smreke iz Ajdaha, palo santo. Koristi u difuzeru ili se nanosi lokalno (razblaži se sa bilo kojim drugim biljnim uljem). Savršeno za prvi dan škole, zar ne?

Tranquily (spokoj) je mešavina čije ime govori samo za sebe. Tu je da vama i vašem detetu donese spokoj i smirenost. U sastavu ove mešavine su eterična ulja lavande, kedra i rimske kamilice. Napravljen je kao roll-on pa je pogodan za nošenje u školu. Ugodne arome savršen je i za prvi dan škole. Po potrebi nanesite detetu pre odlaska u školu na ručni zglob ili zadnji deo vrata.

Još jedna mešavina koja će vam pomoći da ostanete fokusirani da dnevne obaveze svakako je Clarity. Mešavina eteričnih ulja bosiljka, ruzmarina, nane i ostalih ulja razbudiće vas i razbistriti vam um. Možete je ujutru raspršiti koristeći difuzer, ili je staviti na unutrašnju stana ručnih zglobova.

Dešava da se deca naročito na početku pred polazak u školu ili u obdanište žale na bol u stomaku i tako svesno ili nesvesno pokušavaju da izbegnu obaveze. Bez obzira da li se radi o stvarnom ili psihosomatskom stomačnim problemima mešavina TummyGize je ono što će vašem detetu svakako pomoći. Ovo je opuštajući i umirujuća mešavina koja je prvenstveno namenjena smirivanju stomačnih problema, kod mališana.

U svom sastavu ima osam eteričnih ulja i to: Klasasta metvica (Spermint), nane, mandarine, komorač, anis, đumbir i kardamon. Kao bazno ulje korišćeno je kokosovo ulje.

Koristi se jednostavno: par kapi utrljajte detetu na stomačić i pustite da ulje deluje. Dete će vrlo brzo osetiti olakšanje. Može se nanositi i na stopala ili stavljati u difuzer.

Po povratku iz škole…

Znate i sami koliko je teško naterati decu da počnu da uče ili da pišu domaće zadatke. Tek što su došli iz škole, napolju lepo vreme, otvoren prozor, čuje se da neka deca igraju basket, a vaše dete mora da radi domaći. Verovatno ste sto puta čuli i izgovor da se odloži početak učenja“Sad ću samo da…“ Zato da bi vaše dete sa lakoćom prihvatio pisanje domaćih zadataka i ućenje pomozite mu tako što će te u difuzer staviti samo nekoliko kapi mešavine eteričnih ulja.

Za decu (2-12 godina) možete koristiti mešavina GeneYus. Ova mešavina  je prvenstveno namenjena deci kojima je potrebno da se koncentrišu i fokusiraju tokom učenja, izrade domaćih zadataka, rešavanju problema, odnosno uvek kada um i mozak treba da budu „uključeni“.

Osim u difuzeru par kapi ove mešavine možete utrljajte detetu na ručni zglob ili na stopala.

U svom sastavu ova mešavina ima 16 eteričnih ulja: sveti tamnjan, plavi čempres, kedar, plava smreka iz Idaha, palo santo, matičnjak, crna smreka Northern Lights, bergamont, smirna, vetriver, geranij, sandalovina Royal Hawaiian, ylang-ylang, miloduh, korijander i ruža. Ovde su kao bazna ulje korišćena kokosovo i bademovo ulje.

Koliko puta vam se desilo da svog srednješkolca zateknete kako sedi za stolom, sa otvorenom knjigom i bezvoljno gleda u daljinu. Ono što je GeneYus za osnovce to je mešavina Brain Power za srednjoškolce i studente. Mešavina sadrži sandalovinu, Royal Hawaiian, matičnjak, smilje, kedar, plavi čempres, tamjan, lavandu. Ova ulja sadrže veliku količinu seskviterpena za bistrinu uma i poboljšanje koncentraciji. U difuzer stavite 2-4 kapi i ostavite da vaš „bezvoljni“ tinejdžer udišite.

Na kraju dana…

Kako se radni dan bliži kraju veoma je važno da i vi i vaše dete budete smireni i tako omogućite svome telu i umu da se tokom noći odmori i regeneriše. U tome će vam savrseno pomoći mešavine kao što su:

Peace and Calming je mešavina eteričnih ulja (mandarina, narandža, ilang ilang, pačuli i plava tansi) pomaže da se opustite i da postignete dubok osjećaj mira. Stavite 1-2 kapi ove mešavine u nekoliko kapi biljnog ulja i nanesite na stopala pre spavanja, inhalirajte nekoliko minuta noću ili je jednostavno dodajte u difuzor pred spavanja.

Stress Away ova mešavina sadrži jedinstvenu kombinaciju eteričnih ulja limete i vanile. Aroma predstavlja savršen spoj tropskog i citrusnog mirisa koja stvara opuštajuću i umirujuću atmosferu.

Ukoliko nemate ove mešavinu stavite 1 kap eteričnog ulja lavande na jastuk, u difuzer ili nanesite na stopala. Lavanda će doprineti da se opustite i utonete u okrepljući san. U difuzer možete staviti i po 1 kap etericnog ulja kedra i pomorandže.

Želim vam da ovi dani i vama i vašoj deci prođu sa što manje problema i stresa. I još nešto koristite isključivo eterična ulja terapeutskog kvaliteta.

Ukoliko imate neko pitanje, ili želite nešto više da saznate o upotrebi eteričnih ulja, holističkom pristupu životu, o terapiji Bahovim kapima, pišite mi. Biće mi zadovoljstvo da Vam odgovorim.

Molim Vas da pročitate i deo Važne informacije.

Leave a Comment