Kućna apoteka u bočicama

Svi u mojoj okolini znaju koliko ja koristim eterična ulja i koliko su ona dobra. Bolje reći sjajna. Već je postalo uobičajeno da ja kad god se neko požali da ima neke tegobe, ja iz nesesera vadim neku od bočica. Sve što mi treba je u tom neseseru i u tim bočicama.

Zašto ja koristim eterična ulja?

Ja sam počela da koristim eterična ulja veoma svesno i to onog trenutka kada sam odlučila da u mom životu što manje koristim hemijska sredstva. Tragajući šta bi to moglo da bude dovoljno efikasno, a neškodljivo, put me je doveo do eteričnih ulja. Za eterična ulja sam se odlučila prvenstveno zato što su prirodna, neškodljiva, a moćna. Zato što se tim istim supstancama isceljuju i same biljke. Zato što su to koristili vekovima unazad. Moglo bi se reći da nam je to dar od prirode. Zašto to onda ne bi iskoristili? Sva što sam isprobala pomoglo je. Probali su i moji prijatelji. I njima je pomoglo.

„Traži, traži pa ćeš naći“

Sa uljima možete početi veoma jednostavno. Možete ih na primer koristiti kao parfem (mešavine ili pojedinačna ulja), možete uzeti samo za jedno stanje npr za imunitet onda vam sigurno treba limun, za opuštanje lavanda, protiv glavobolje nana. Naravno ako želite da uljima obuhvatite što veći broj psiho-fizičkih stanja u kojima vi ili neko od vaših članova porodice, prijatelja, ili poznanika može da zapadne, onda bi svakako bilo potrebno da imate još poneko ulje. I naravno neophodno je da eterična ulju koja koristite budu terapeutskog kvaliteta.

Pojedinačna ulja

Kao što mam već naglasila neka od osnovnih pojedincačnih eteričnih ulja koje bi bilo dobro imati su:

Lavanda

Svi znaju za ovo eterično ulje. Ukoliko je terapeutskog kvaliteta ovo ulje je odlično za kožu, protiv modrica, posekotina, koristi se i protiv depresije, smirenje, poremećaj kod spavanja, alergija. Aroma je opuštajuća i dovodi do fizičkog i emotivnog balansa.

Tamjan

U staro vreme smatran je vrednijim od zlata i korišćen je za lečenje svake boljke poznate čoveku. Koristi se za koncentraciju, održavanje imuno sistema, protiv depresije. Izuzetno se pokazao za tretiranje zrele kože, a pogotovu protiv bora. Poznat je i po antitumorskom dejstvu.

Pepermint

Nana je jedna od najstarijih trava za poboljšanje varenja. Poznat je i njen pozitivan uticaj na jetru i respiratorni sistem. Koristi se protiv raznih vrsta zapaljenja (neotvorenih rana), modrica. Ovo eterično ulje koristi se i protiv mučnine, graznice, glavobolje, bolova u stopalima, ali i za poboljšanje koncentracije. Leti je odlična za hlađenje organizma. Ima frekvenciju od 78Mhz, što je frekvencija mozga.

Limun

Limun ima snažan, čist, pročišćavajući citrusni miris koji revitalizira i podiže. ovo eterično ulje ima 68% d-limonena, koji se smatraju veoma moćnim antioksidantom. Odličan za funkcionisanje našeg imuniteta. Ima izuzetno široku primenu. Koristi se u borbi protiv alergija, proširenih vena, kao osveživač vazduha. Vodite računa citrunsna ulja su fotosenzitivna te ih ne bi trebalo nanositi na kožu koja će biti direktno izložena suncu ili ultraljubičastim zračenjima u periodu od 72 sata.

Copaiba

Copaiba je drvo koje raste u Amazonu. Što se fizičkog nivo tiče kopaiba  sadrži dosta beta-kariofilena, koji podstiče stanice kože da proizvode endorfin, jedan od hormona sreće. Copaiba ima snažno protvupalno djelovanje, pa se koristi kod svih kožnih iritacija i upala, ali i upalnih tegoba probavnog trakta. Zbog analgetičkog djelovanja nalazi se i u recepturama za tretmane artritisa, glavobolja, fibromijalgija, išijasa. Upravo zbog tog protivupalnog delovanja, ali i slatkasto, balzamičnog mirisa koristi se za negu svih tipova kože.

Premium Starter Paket – Kućna apoteka u bočicama

Mešavine – 6 moćnih saveznika

Mešavine bi ste verovatno mogli da pravite i sami. To bi zahtevalo da odlično poznajete sve osobine pojedinačnih eteričnih ulja. I naravno da znate u kom odnosu ta pojedinačna ulja treba da budu u mešavinama. Takođe podrazumevalo bi i da imate sva potrebna ulja. Ovde ću pomenuti samo one predivne mešavine koje vam u raznim svakodnevnim situacijama, koje se dešavaju svima nama mogu biti od velike pomoći, a koje su deo  Premium Starter Paketu. Zato se Premium Starter paket i smatra „kućnom apotekom u bočicama“

R.C.

Ovo mešavini namenjena je pre svega respiratornim organima. Oslobađa pluća od spazma, nezamenjiva je u borbi protiv prehlade, gripa, upale sinusa…Ublažava kašalj, bronhitis, upale grla. Otklanja simptome alergije. Pomaže da ponovo prodišete. Sastav ove mešavine čini čak 10 eteričnih ulja od toga tri vrste eukaliptusa, Globulus, Radiata i Citronela, Nana, Bor, Lavanda, Čempres, Smirna, Smreka, Mažuran.

Thives

Smatra se najmoćnijim antibiotik. Izuzetno snažan antiseptički i antimikrobni preparat. Mešavina je dobila ime po tome što su je osmislili lopovi još u 15. veku. Koristili da je bi se zaštitili od kuge dok su pljačkali umrle. Pomaže kod infekcija uha, grla, usne duplje, zubobolje… Sastav – Karanfilič, Limun, Kora cimeta, Eukaliptus Radijata, Ruzmarin.

Purification

Ova antiseptička mešavina namenjena je za pročišćavanje vazduha, neutralisanju neprijatnih mirisa, buđi, duvanskog dima iz vašeg životnog prostora. Može se koristiti i protiv ujedan insekata, plikova, zapaljenje grla. Odlična je mešavina koju možete koristiti i prilikom putovanja avionom kako bi ste se zaštitili od patogena koji se nalaze u vazduhu. Pomaže i kod posekotina, ogrebotina, ujeda pčela, pauka, komaraca. Sastav – Citronela, Limunova trava, Ruzmarin, Čajevac, Lavandinula, Mirta.

PanAway

Namenjena je prvenstveno umirivanju i oslobađanju od svih vrsta bolova. Odagnaće neugodnost koju osećate u svom telu dok radite svakodnevne poslove. Bolovi od artritisa, išijasa, upale mišića, glavobolje, menstrualni bolovi, bolovi prilikom rasta. Poboljšava cirkulaciju. Sastav – Zimzelen, Karanfilić, Nana, Smilje.

DiGize

Moćna mešavina koja reguliše probleme digesivnog sistema, kao što su grčevi u stomaku, mučnina tokom vožnje, probavni problemi. Otklanja gorušicu, gasove i nadimanje. Pomaže u borbi protiv Candidide. Efikasno suzbija Helicobacter pylori.  Ubija i smanjuje broj crevnih parazita. Pomaže kod gastritisa. Sastav -Tarragon, Borovnica, Anis, Ginger, Fenel, Pačuli, Limunova trava.

Stress Away

Imajte je uvek kod sebe. Pomoći će Vam u svim onim svakodnevnim stesnim situacijama. Nervoza pred sastanak, nemoć pred nagomilanim problemima, nedostatak emotivne snage. Može se koristiti i kao dezodorans posle tuširanja i kao parfem. Izuzetno opušta telo a ako je koristite uveče pomoći će Vam da poboljšate kvalitet sna. Donosi osećaj smirenosti. Sastav – Kopaiba, Lime, Kedar, Vanila, Okotea, Lavanda.

Ove mešavine će Vam brzo i pouzdano rešavati svakodnevne probleme. Kad se jednom budete uverili u njihovu moć teško da ćete moći da zamislite da budete bez njih. Ostaje Vam samo da ih probate. I to što pre!!! 

Zašto baš ova ulja?

Zato što mislim da je na samom početku neophodno da imate ona eterična ulja koja će vama i vašoj porodici pomoći u svakodnevnim izazovima. Ulja koja se lako koriste i koja su dostupna. Koja ćete moći da koristite oslanjajući se na znanje koje na samom poćetku imate.

Korišćenje

Sva navedena eterična ulja možete koristiti na nekoliko naćina. Lokalno i to nanošenjem direktno na kožu, na stopala, kao tople ili hladne obloge, za masažu tela. Za ovakvu primenu eterična ulja treba razblažiti se u nekom biljnom ulju. Oralno obavezno u kapsulama. Inhaliranjem direktnim udisanjem iz bočice ili raspršivanjem u difuzeru. Ultrazvučni difuzer je deo ovog paketa.

Zašto baš Young Living?

Prvenstveno na osnovu ličnog iskustva. Ova ulja sam isprobala. Rezultati su odlični. Znam da je kvalitet eteričnih ulja od presudnog značaja. Zato što Vam iznad svega trebaju kvalitetna ulja terapeutskog kvaliteta. Ulja u koja možete da imate poverenja i na koja, u svakoj situaciji, možete da se oslonite. Pretpostavljam da postoje eterična ulja još nekih brendova koji su dobrog kvaliteta, ali ja ih nisam koristila, nemam iskustva sa njima, pa tako ne mogu ni da pišem o njima. Nije od presudnog značaja, ali nije ni zanemarujuća, činjenica da poznate ličnosti iz svih sfvera života, koji bi mogli da kupe bilo koje eterično ulje, koriste eterična ulja baš ovog proizvođača. Ali razlog koji je za mene najbitniji svakako je kvalitet ovih ulja, kao rezultati koje postižem njihovom primenom.

Ukoliko imate neko pitanje, ili želite nešto više da saznate o upotrebi eteričnih ulja, holističkom pristupu životu, o terapiji Bahovim kapima, pišite mi. Biće mi zadovoljstvo da Vam odgovorim.

Molim Vas da pročitate i deo Važne informacije.


Leave a Comment