Origano Plus

Eterična ulja iz linije Plus savršeni su za upotrebu u kulinarstvu ili za oralnu upotrebu u kapsulama.

Origаno Plus je eterično ulje koje pored toga što se koristi kao začin, ima značajnu primenu i kao dijetetski suplement i tada nam pomaže da održimo zdrav stil života.
Eterično ulje origana bogato je karvakolom, aktivnom supstancom, koja uspešno eliminiše širok spektar bakterija, gljivica i parazita. Izuzetno je efikasan u borbi protiv respiratornih i urinarnih infekcija. Gotovo je nezamenjiv u održavanju i podizanju imuniteta, ali i kao antioksidant. Smatra se da je jači i od antibiotika. Pomaže i digestivnom traktu. Ovo ulje je ključni sastojak suplementa Inner Defense. Kao začin pomaže da vaša obična jela postanu kulinarske bravure. Njegov prepoznatljiv, oštar ukus čini ovo eterično ulje idealnim za pripremanje mediteranske kuhinje.

🌿KAKO SE KORISTI🌿

Kao začin

Origano je nezaobilazan začin kada govorimo o Mediteranskoj kuhinji. Bilo da se radi o špagetama, hrskavim brusketama, pesto sosu, ili nekoj drugoj ukusnoj hrani sa Mediterana uvek je prisutan. Grčka legenda kaže da je ovaj začin boginja Afrodita gajili u svom vrtu na planini Olimp.

Dodajete 1-2 kapi eteričnog ulja „Origano Plus“ tokom kuvanja direktno u jelo umesto sveže biljke. Takođe možete primeniti i sistem dodavanja uz pomoć „čačkalice“. Kap eteričnog ulja stavite u kašičicu i odatle uz pomoć čačkalice dodajete u jelo. Na taj način će se eterično ulje ravnomerno rasporediti. Na kraju ostatke eteričnog ulja iz kašičice sipajte u jelo.Recept: Mediteranska marinada

Potrebno je

  • ¾ solje maslinovog ulja
  • ½ šolje soja sosa
  • 1 supena kašika vinskog sirćeta
  • 1 glavica belog luka sitno iseckana
  • 1 kap eteričnog ulja Origano Plus
  • 2 kapi eteričnog ulja Limun Plus
  • 1 kap eteričnog ulja Crnog bibera

Uputsvo

  1. Pomešajete sve sastojke i prelite piletinu.
  2. Poklopite i ostavite u frižideru da odstoji 1–4 sata pre pečenja.
  3. Skinite marinadu pre pečenja.

Kao suplement


Najbezbednija oralna primena eterčnog ulja Origano Plus, kao suplementa je u kapsulama. Eterično ulje origana u oralnoj upotrebi najčešće se koristi za jačanje imuniteta, ili protiv upala. Ukoliko želite da ga koristite sami obavezno koristite kapsule biljnog ili životinskog porekla. Za jačanje imuniteta stavite 1 kap eteričnog ulja „Origano Plus“ u kapsulu, a ostatak kapsule napunite bilo kojim biljnim uljem (maslinovim, kokosovim, susamovim…). Uzimajte 3×1 kapsulu dnevno.


Upozprenje

Koristite isključivo eterično ulje terapeutskog kvaliteta. Eterično ulje Origano Plus, nemojte nakapavati ili pijeti direktno iz kašičice iako je razređen biljnim uljem. Najbezbedniji naćin za oralnu primena eterčnog ulja Origano Plus, kao suplementa, je u kapsulama. Takođe, kao suplement nije preporučljivo za decu. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Trudnice, doilje i svi koji koriste neku terapiju, pre upotrebe eteričnog ulja Origano Plus, kao suplementa odnosno u kapsulama, neophodno je da se posavetuju sa lekarom. Držati dalje od domašaja dece.

Ukoliko imate neko pitanje, ili želite nešto više da saznate o upotrebi eteričnih ulja, holističkom pristupu životu, o terapiji Bahovim kapima, pišite mi. Biće mi zadovoljstvo da Vam odgovorim.

Molim Vas da pročitate i deo Važne informacije.
Leave a Comment